Z historie restaurace

Dle historických pramenů patřil dům panu Kreibichovi, a od svého počátku, tj. někdy kolem roku 1896 se zde nacházela vegetariánská restaurace „Thalisia“, která patřila do sítě vegetariánských restaurací v Německu (viz následující text).

Číst dál: Z historie restaurace

Vegetariánská restaurace Ánanda

Kdysi tu bývala vegetariánská restaurace Thalysia a úředník Franz Kafka v ní smolil pohlednici své vídeňské přítelkyni. Teplá kuchyně je samoobslužná: nasbíráte, co je libo, a nakonec u pokladny zaplatíte.

 

Číst dál: Vegetariánská restaurace Ánanda

Vegetariáni se najedí také v Liberci

Liberec - Po dlouhých desetiletích přehlížení a zesměšňování se také vegetariánům dostalo zasloužené pozornosti. Vegetariánské restaurace vyrostly ve všech větších městech a výjimkou není ani Liberec.

 

Číst dál: Vegetariáni se najedí také v Liberci

Thalisia

Před sto lety bývalo ve Frýdlantské ulici celkem devět hospod, hostinců a šenků. V té době ale vedla ze Staroměstského náměstí (Benešovo), až ke Koloseu, tedy i dnešní Zhořeleckou a bývalou třídou gen. Svobody. O třicet let později roku 1930 byla ulice zkrácena a končila u bývalého Městského dvora. Po skončení války v roce 1945 se znovu zkrátila do dnešní podoby.

Číst dál: Thalisia

Rozhovor se zakladateli

Co je zdravé, může být i dobré

Již více než devět let slouží zájemcům o zdravé jídlo vegetariánská restaurace Ánanda ve Frýdlantské ulici. Původní nevzhledná prodejna partiové obuvi se proměnila v příjemnou a praktickou provozovnu, která neláká jen vegetariány.

Číst dál: Rozhovor se zakladateli

Nekuřácké hospody? Je jich jen pár

Restaurací bez cigaretového dýmu je v kraji málo, ale podle odborníku budou rychle přibývat

 Liberecký kraj - Chcete se najíst v čistém prostředí a nevdechovat přitom cigaretový kouř od ostatních hostů v restauraci, nebo se nechcete do nekuřáckého salonku prodírat přes mlhu cigaretového dýmu?

 

Číst dál: Nekuřácké hospody? Je jich jen pár

Ánanda: i bez masa může chutnat

Nad vegetariány jsem měl vždy trošku soucit. Chudáci, místo šťavnatých kousků masa chroustají nějaké klíčky a obilí, říkal jsem si. Od doby, kdy jsem poprvé navštívil vegetariánskou restauraci Ánanda, už příznivce stravování bez masa nelituji ani náhodou.

Číst dál: Ánanda: i bez masa může chutnat