Hlavní charakteristiky:
jen čerstvé potraviny a pokrmy
ovocné a zeleninové saláty, fresh džusy a limonády
opomíjené obiloviny a luštěniny
původní pšenice našich předků – špalda
sladíme třtinovým cukrem a stévií
desítky druhů koření
zapomenutá jídla našich babiček
jídla národů celého světa
nejlepším nápojem je voda
dobrá nálada, pozitivní myšlení
NE:
maso a vejce
mražené a konzervované potraviny a polotovary
vícekrát ohřívaná jídla
mikrovlnné trouby
přeslazené a podchlazené nápoje
alkohol, cigarety
nebezpečná Éčka a chemické látky
geneticky upravované potraviny
stres, negativita
Vegetariánská strava
Vegetariánská restaurace Ánanda byla založena v roce 2003 a jejím hlavním cílem je nabídnout alternativní způsob stravování. Prezentovat skutečnost, že i bezmasé pokrmy, připravené dle určitých zásad, mohou chutnat výtečně. Stravovací návyky v naší společnosti jsou totiž právě v oblasti spotřeby masných produktů nepřiměřené a následky z toho plynoucí mohou být pro lidský život velmi nepříjemné.
Několik důvodů pro omezení spotřeby masa:
Další aktivity restaurace
Občas v prostorách restaurace, ale zejména v Centru životního stylu, které je v patře nad restaurací, jsou dále prezentovány a podporovány další aktivity pro zdravý životní styl a práci na sobě. Jedná se např. o eurytmii, koncerty alternativní hudby, výuku jazyků, cvičení jógy, kurzy malování, meditace, masáže a další sebezdokonalovací techniky.